ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

ΑΡΧΙΚΗ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΛΗΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

 της Ρίτσας Σβερώνη

       ΥΛΙΚΑ

    1 Λουκάνικο

    1 κιλό φασόλια γίγαντες

    1 καρότο

    Σέλινο

    2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας

    Αλάτι-Πιπέρι

       ΕΚΤΕΛΕΣΗ

           Βάζουμε τους γίγαντες να βράσουν για περίπου 50 λεπτά αφού πρώτα προσθέσουμε το αλάτι. Μόλις βράσουν τα βγάζουμε από τη φωτιά. Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και το τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά. Μόλις τηγανίσουμε το λουκάνικο το απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Βάζουμε και τους γίγαντες και  προσθέτουμε το σέλινο αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε , το καρότο σε μικρά κομματάκια, τη σάλτσα , το αλάτι, το πιπέρι και όσο νερό χρειαστεί. Τα ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180ο . Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με τη σαλάτα της αρεσκείας σας.