ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

ΑΡΧΙΚΗ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΛΗΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

ΚΑΡΥΔΟΠΑΣΤΑ

του Χρήστου Κουρκουβή

 

ΥΛΙΚΑ

20 αυγά

20 κουταλιές ζάχαρη

20 κουταλιές σιμιγδάλι

5 κουταλιές αλεύρι φαρίνα

3 βανίλιες

20 κουταλιές τριμμένο καρύδι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το σιρόπι:

8 ποτηρια ζάχαρη

9 ποτήρια νερό

3 βαανίλιες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε σε δύο δοχεία στο ένα τους κρόκους και στο άλλο τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα. Μετά ρίχνουμε στους κρόκους τις 20 κουταλιές ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα και λίγο λίγο το σιμιγδάλι το αλεύρι τις βανίλιες και μετά την άλλη μαρέγκα και στο τέλος τα καρύδια και την κανέλα. Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 180Ο για μία ώρα. Στο τέλος έχουμε το σιρόπι έτοιμο ζεστό και το ρίχνουμε πάνω στη ζεστή καρυδόπαστα.