ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

ΑΡΧΙΚΗ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΛΗΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

του Χρήστου Κουρκουβή

 

ΥΛΙΚΑ

20 αυγά

20 κουταλιές ζάχαρη

20 κουταλιές σιμιγδάλι

5 κουταλιές αλεύρι φαρίνα

3 βανίλιες

 

Για το σιρόπι:

8 ποτήρια ζάχαρη

9 ποτήρια νερό

3 βανίλιες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε σε δύο δοχεία στο ένα τους κρόκους και στο άλλο τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα. Μετά ρίχνουμε στους κρόκους τις 20 κουταλιές ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα και λίγο λίγο το σιμιγδάλι το αλεύρι τις βανίλιες και μετά την άλλη μισή μαρέγκα. Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε στους 180Ο για μία ώρα. Τέλος έχουμε το σιρόπι έτοιμο και ζεστό όπως είναι το ρίχνουμε πάνω στο ζεστό παντεσπάνι