ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

ΑΡΧΙΚΗ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΛΗΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

ΡΑΒΑΝΙ

της Μαρίας Πάστρα

 

ΥΛΙΚΑ

1 ½  κιλό ζάχαρη

1 ½  κιλό σιμιγδάλι (1 κιλό χονδρό και ½  ψιλό)

1 ποτήρι κρασιού λάδι

Ξύσμα λεμονιού

Αμύγδαλα όσα πάρει

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό το λάδι και τη ζάχαρη. Αφού βράσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι αφού το έχουμε ανακατέψει μαζί με το ξύσμα και το ανακατεύουμε μέχρι να μην κολλάει στην κατσαρόλα. Έπειτα το βάζουμε στο ταψί το κόβουμε σε κομμάτια και σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα αμύγδαλο. Το ψήνουμε στους 250Ο μέχρι να ροδίσει για μία ώρα περίπου. Όταν κρυώσει ρίχνουμε από πάνω κανέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.