ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

ΑΡΧΙΚΗ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΛΗΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

ΧΙΟΝΑΚΙΑ

της Ρίτσας Σβερώνη

 

ΥΛΙΚΑ

 

Για τη ζύμη

2 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο

4 ποτήρια του νερού συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα

3 φακελάκια μπέικην πάουντερ

Αλεύρι όσο πάρει

Για το σιρόπι

4 ποτήρι ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

3 βανίλιες

Μισό λεμόνι

Για τη γέμιση

Καρύδια κανέλα

Τροπική καρύδα για πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο και τη πορτοκαλάδα. Ρίχνουμε αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει καλά το μπέικην. Ζυμώνουμε καλά όσπου να γίνει μια μαλακή αφράτη ζύμη. Από τη ζύμη μας παίρνουμε μικρή ποσότητα και την ανοίγουμε σε σχήμα κούπας. Ρίχνουμε μέσα γέμιση και το κλείνουμε σε στρογγυλό. Τα βάζουμε σε ταψί χωρίς να τα έχουμε λαδώσει και τα ψήνουμε στους 180Ο για 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε στο σιρόπι το οποίο έχουμε βράσει νωρίτερα