ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ |
|
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ του Θανάση Γκαρίλα
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά χταπόδι 4 κιλά κρεμμύδια ιδικά για στιφάδο 1 ποτήρι κρασιού ξίδι 2 ποτήρια κρασιού λάδι 3 φύλλα δάφνης Λίγο σάλτσα ντομάτας 4 σκελίδες σκόρδο Κανέλα ξυλαράκι Λίγα γαρίφαλα Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε το χταπόδι 1 ώρα στη χύτρα. Ύστερα το βγάζουμε το ξεπλένουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε πάλι στη χύτρα και το βράζουμε για είκοσι λεπτά. Μετά το ανοίγουμε και αν έχει πολύ ζουμί το αφήνουμε να βράσει μέχρι να χυλώσει σε χαμηλή φωτιά
|